veikkamattila1 The battleline between good and evil runs through the heart of every man.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kristittyjen vainot

Pastorille elinkautinen vankeusrangaistus profeetta Muhammadin pilkasta

Pakistanilainen 51-vuotias pastori Zafar Bhatti on tuomittu elinkautiseen vankeusrangaistukseen profeetta Muhammadin pilkasta. Tuomion taustalla on Pakistanissa käytössä oleva pahamaineinen Jumalanpilkkalaki, joka kuuluu osana rikoslakiin. Rikoslain Jumalanpilkkalain alaosion mukaan se, joka loukkaa tai häpäisee profeetta Muhammadin nimeä tai kunniaa, voidaan tuomita kuolemaan tai elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Onko kristittyjen vainoja edes olemassa?

Joskus tuntuu, että mediassa puhutaan kaikesta muusta paitsi kristittyjen vainoista. Ihan niin kuin ilmiöitä ei olisi olemassakaan. Sellaisenkin kommentin olen kuullut jonkun suusta, että muslimit ne ovat maailman vainotuin uskonnollinen ryhmä. Jos nyt kuitenkin pysyttäisiin siinä kiinni, mitä tiedetään, jos vain osataan kaivaa oikeat lähteet.

Ylösnousseen todistajat murhan ja pilkan kohteenaKristityt ovat vainotuin ihmisryhmä koko maailmassa. 65 maassa vainotaan kristittyjä, 350 miljoonaa elää vainottuna ja (vähintään) 7000 kuoli uskonsa tähden vuonna 2015. http://opendoors.fi/ Länsimaissa tästä ilmiöstä likimain vaietaan, samanaikaisesti mediassa kyllä pilkataan avoimesti kristittyjä.

Kristittyjen hätä maailmalla

Kristityt ovat maailman vainotuin uskonnollinen ryhmä. Kristittyjen hätää maailmalla kuvaa ehkä parhaiten arvio, jonka mukaan Lähi-idässä asuvien 12 miljoonan kristityn määrä puolittuu vuoteen 2020 mennessä.

Suomi voi vaikuttaa tilanteeseen parhaiten ottamalla kristittyjen oikeudet uskonnonvapausstrategiansa keskiöön ja puuttumalla kristittyjen vainoihin kehityspolitiikan avulla. Katolisen Aid to the Church in Need -järjestön virkamiehen Guyla Orbanin mukaan joka kymmenes kristitty maailmassa kärsii vainosta.

Suomenkin autettava Syyrian kristittyjä!

Helmikuussa uutisoitiin sunni-jihadistisen Isis-äärijärjestön (engl. the Islamic State, IS) siepanneen yli 230 assyrialaiskristittyä Koillis-Syyriassa. YK:n turvallisuusneuvosto tuomitsi tapahtuneen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä