veikkamattila1 The battleline between good and evil runs through the heart of every man.

Tulin petetyksi, oletko sinä tullut?

Viime vuonna Turussa sattuneen terrori-iskun jälkeen pidin tapahtumapaikalla ollutta Hassan Zubieria sankarina ja hengenpelastajana, joka uhrasi oman terveytensä sen vuoksi, että hän yritti auttaa suomalaista naista. Tunsin voimakasta sympatiaa tätä miestä kohtaan, joka on sanonut olleensa ensihoitaja. Tervehdin siksi ilolla uutisia siitä, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi hänelle hengenpelastusmitalin ja Englannin kuningattarelta Elisabeth II:lta urhoollisuusmitalin toiminnastaan puukotuksen aikana. Pidin häntä uhrautuvana ja vilpittömänä maahanmuuttajataustaisena ruotsalaisena miehenä, joka vaikeana hetkenä toimi esimerkillisesti ja maksoi siitä kovan hinnan.

Tämä ruusuinen käsitykseni ja mielikuvani hänestä kuitenkin rikkoutui, kun viime kuussa erään hengellisen kokouksen jälkeen kotonani selasin Fb:ssa julkaisuja. Silloin silmiini tuli vastaan uutinen siitä, että Hassan Zubieria epäillään korvausten huijaamisesta Valtiokonttorista. Ensimmäisen kerran nähtyäni uutisen ajattelin, että en voi olla vielä varma, onko tuo uutinen totta, mutta päätin ottaa siitä selon seuraavana päivänä. Seuraavana päivänä aloin penkomaan uutisia Zubierista ja mitä enemmän niitä löysin, sen typerämmäksi tunsin oman oloni: Hassan oli itse tunnustanut petosyrityksensä eli sen, että oli antanut vääriä tietoja yrittäessään saada ”ansionmenetyksinä” yli 7000 euroa ja hakea merkittävää eläkettä kuukaudessa. Tämä kuitenkin oli vasta alkua: Uutiset kertoivat Hassanin syyllistyneen törkeään tuhopolttoon vuonna 2000, jolloin Zubier asui hotellikodissa. Hän oli valellut hotellikodin autotallissa olevan autonsa istuimet sytytysnesteellä ja sytyttänyt auton tuleen. Edellisenä vuonna hän oli sytyttänyt tulipalon kahdesti sairaalassa, jossa työskenteli vartijana. Tämän perusteella hänen toimintaansa noina vuosina saattoi pitää sekä vastuuttomana että jopa myös mahdollisesti toisten henkiä uhkaavana.

Tajusin Hassan Zubierin valehdelleen törkeällä tavalla saadakseen rahallista etua ja myös kunniaa. Kiinnijäätyään, kun hän vetosi vaikeisiin perheoloihinsa mietin, voinko luottaa enää mihinkään mitä hän sanoo. Tajusin tulleeni petetyksi ja uskoneeni yli puoli vuotta valheita, vaikka nykyään yritän tarkistaa uutiset useammasta lähteestä ja yritän olla varovainen vetämään heti johtopäätöksiä uutisista. Itsetutkiskelun kautta mieleeni palasi tosiasia siitä, että jos olen pienissä asioissa erehtyväinen ja petettävissä, niin voin olla sitä suurissakin asioissa.

Kerronpa nyt sitten elämäni suurimmasta asiasta, jossa kävi niin. Elin 25 ensimmäistä elinvuottani valtavassa petoksessa: Olin ihmisenä hengellisesti kuollut, koska olin tehnyt syntiä elämässäni ja se tuotti minulle hengellisen kuoleman (Room. 6:23). Olin siis kuollut enkä edes tajunnut sitä.

Uskoontuloni jälkeen sain ymmärryksen siitä, että nämä Raamatun asiat ovat täyttä totta ja minä olin menossa täydelliseen tuhoon edes sitä tajuamattani. Miten olin saattanut ihan pihalla näin vakavassa asiassa? Elämäni näytti pienistä pettymyksistään huolimatta hyvältä ja kunnolliselta eikä siinä tuntunut olevan mitään valheellista pohjaa ja nyt yhtäkkiä huomasin, että monet asiat mitä olin luullut luotettaviksi ja hyviksi, olivatkin täyttä petosta. Miten näin oli saattanut käydä? Minulle kävi samoin tavoin kuin ensimmäisille ihmisille Eevalle ja Aadamille paratiisissa: Olin kuunnellut valehtelijaa, langennut syntiin ja se tuotti minulle hengellisen kuoleman. (1. Moos. 3:6) Jatkoin elämääni kyllä lihassa eli ihmisruumiissani, mutta hengellisen kuoleman takia määränpääni olisi kadotus kuoleman jälkeen. Kun tajuaa pelastuneensa tällaisesta yksin Jumalan armosta, sitä nousee esille seuraavat kysymykset: Kuinka helposti olen yleisesti petettävissä? Onko minussa syvällä alttius tulla petetyksi? (Snl 14:8) Näiden keskellä ajatus omasta viisaudesta tuntuu naurettavalta ja typeryydeltä.

Miten on sinun laitasi, hyvä lukija? Oletko sinä omasta mielestäsi niin viisas, ettet tule juuri missään petetyksi ja etkä ole altis uskomaan valheita? Pidätkö toisia ihmisiä hyväuskoisina, petettävinä hölmöinä? Ajatteletko, että vaellat tämän elämän läpi oman viisautesi ja ymmärryksesi varassa etkä tarvitse apua tai viisautta itseäsi korkeammalta taholta? Jos vastasit näihin kysymyksiin kyllä, niin voin sanoa, että olet tullut petetyksi etkä edes itse tajua sitä. Elämääsi voisi kuvata taloksi, joka palaa ja itse olet palavan talosi sisällä umpiunessa!

Älä anna synnin pettää itseäsi enempää. Pyydä Jeesusta osoittamaan totuus elämäsi suunnasta ja elämäsi pohjan kestävyydestä. Anna hänen pelastaa itsesi petollisesta tilasta, jossa elät.

***
Kehoitus Hassan Zubierille:
Hassan Zubier mene Jeesuksen luo, tarvitset nyt varmasti armoa ja vain Hän voi sitä sinulle tarjota. Jumalan siunausta sinulle./ Hassan Zubier, please go to Jeesus, you need grace more than anything else in your life and only Jesus can offer that it for you. May God bless you!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän veikkamattila1 kuva
Veikka Mattila

Hei! Ei kommentteja Suomen valtavirtatiedotusvälineiden epäluotettavuudesta tässä ketjussa eikä yleisesti maahanmuuttopolitiikasta.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Johtuen tiukasta filtteristä voin vastata vain myöntävästi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Hassanin toiminta Turun terroristisessa puukotuksessa oli kyllä ansiokasta, eikä hänen muu toimintansa sitä muuksi muuta. Se muu toiminta kyllä sitten kertoo melkoisesta veijarista, jos nyt tällaista vähän kaunisteltua ilmausta käyttäisi, vaikka rötöshistoria kyllä antaisi perusteita jyrkempiinkin luonnehdintohin. Median toiminta on sitten oma lukunsa, tekisi mieli sanoa, jälleen kerran. Media kun ei nähnyt muita sankareita kuin tämän yhden veijarin, jota pidettiin esillä suorastaan viikkokausia. No sitten tuli esille tämä Valtiokonttorin huijausyritys ja sen perässä muukin rötöshistoria, jolla hän oli ansainnut Ruotsissa yhteensä kahdeksan vuoden kakun. En tiedä, olisiko valtamedia tähän jälkimmäiseenkään herännyt, ellei se vaihtoehtomedia olisi ensin olisi kiirehtinyt sitä selvittämään.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

" Itsetutkiskelun kautta mieleeni palasi tosiasia siitä, että jos olen pienissä asioissa erehtyväinen ja petettävissä, niin voin olla sitä suurissakin asioissa."

--------------------------
Kuten omassa uskossasi, eikö totta? Aikamoinen aasinsilta Hassanin sekoiluista Jeesukseen. Jeesus toivottavasti tuomitsee isäukkonsa tekoset Wanhassa Testamentissa ellei ole ihan tekopyhä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Uskoontuloni jälkeen sain ymmärryksen siitä, että..."

Hjoo... Luettuani Marxin Pääoman aloin ymmärtää yhteiskuntamme taloutta ja vallanpitoa entistäkin paremmin.

Jos sinulla on sellainen vaikutelma, että kristitty ei voi olla kommunisti, lue tämä:

https://en.wikipedia.org/wiki/Liberation_theology

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eikö ole hyvä asia että joku tekee kerrankin hyvän työn? Eikö se ansaitse tunnustuksen? Mitä sillä on väliä minkälainen koijari hän on ollut ennen tai mitä hän tekee uroteon jälkeen?

Se tässä on inhottavaa että joku itsensä muiden yläpuolelle korottanut alkaa jeesustelemaan asiasta!

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Kaikilla meillä on luurankoja kaapissa. Sillä on enemmän väliä millainen ihminen on kuluvassa ajassa. Jos joku on jotain rötöksiä tehnyt ja oppinut olemaan tekemättä niitä uudestaan, niin hänelle täytyy antaa uusi mahdollisuus.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eiköhän Hassania auta paremmin Muhammed kuin Jeesus. Tosin islamissa suoraan Allah ilman välikäsiä. Allah on muuten hepreaa ja tarkoittaa "jumala". Se ei siis ole erisnimi, joten voidaan tulkita samaksi jumalaksi kuin kristityilläkin.

Mutta mitä muuhun blogisi viestiin tulee, niin eihän tässä kukaan ole tullut petetyksi. Ei ole kyseenalaistettu Hassanin urotekoa millään tavoin.

Toimituksen poiminnat