veikkamattila1 The battleline between good and evil runs through the heart of every man.

Kiitos ja kunnia yksin Jumalalle Suomen satavuotisesta itsenäisyydestä!

Tämän Suomen merkkivuoden ajan on nostettu esille mitä erilaisimpia hyviä asioita Suomesta ja korostettu mitä omalaatuisimpia puolia Suomesta. Sen lisäksi on paljon keskitytty Suomen satavuotiseen historiaan kerraten paljon kansankunnan synty- ja kohtalonhetkiä ja nostettu esille erilaisia henkilöitä ja sankareita. Kuitenkin kaikista tärkein taho on useimmissa asioissa unohdettu kokonaan.

Vuonna 1917 iloinen itsenäistymisjulistus ei loppujen lopuksi riippunut suomalaisten johtajien viisaudesta, rohkeudesta tai päättäväisyydestä, vaan se oli yksinomaan Jumalan johdatusta ja armoa. Vähän itsenäistymisjulistuksen jälkeen suomalaiset ajautuivat veriseen sisällissotaan, jossa punaiset ja valkoiset taistelivat toisiaan vastaan ja joka aiheutti haavoja ja kylvi katkeruutta, vihaa ja kostonhimoa vuosiksi eteenpäin molempiin osapuoliin. Silti vain noin 21 vuotta myöhemmin sisällissodan entiset osapuolet yhdistyivät taistelemaan yhteistä vihollista vastaan. Miten tämä oli mahdollista?

Tämä entisten vihollisten yhdistyminen ei loppujen lopuksi johtunut mistään suomalaisten poliitikkojen viisaasta eheyttämispolitiikasta tai kaikkien elinolojen kohenemisesta, vaan entisten vihollisten kädenlyönti oli yksin Jumalan työtä ja armoa. Niin ikään Suomen säilyminen itsenäisenä kolmessa sodassa ei loppujen lopuksi johtunut Mannerheimin suuresta johtamiskyvystä tai suomalaisten sotilaallisesta kyvykkyydestä, sitkeydestä tai taistelutahdosta, vaan se on ollut yksin Jumalan armoa, ettei NL miehittänyt koko Suomea talvisodassa, jatkosodassa eikä Lapin sodassa (tai sen aikana), vaan Suomi solmi NL:n kanssa rauhan ja jäi itsenäiseksi.

Yhtä lailla ns. vaaran vuosina eli 1944-1947 Suomen säilyminen itsenäisenä ei seurannut perimiltään Paasikiven valtiomiestaidosta eikä onnesta, vaan se oli yksin Jumalan armoa. Samalla lailla Suomen säilyminen itsenäisenä vuosina 1956-1980 ei pohjimmiltaan johtunut Kekkosen tai suomalaisten poliitikkojen viisaudesta tai valtiomiestaidosta, vaan se oli yksin Jumalan armoa.

Se, että Suomessa paljon pelätty ja Suomen itsenäisyyttä uhannutkin, suuri ja mahtava Neuvostoliitto hävisi maailmankartalta, ei johtunut peremmiltään Yhdysvaltojen tai Reaganin onnistuneesta ulkopolitiikasta tai periksiantamattomuudesta eikä mistään ihmislähtöisestä asiasta, vaan Jumalasta, joka tuhosi ja hävitti NL:n lähestulkoon ilman verenvuodatusta. Suomen piinaajaan häviäminen oli siis yksinomaan Jumalan armoa ja kunnia kuuluu siitä hänelle yksin.

Se, että Suomi on saanut elää itsenäisenä 100 vuotta ja rauhan aikaa ainakin 73 vuotta johtuu yksinomaan Jumalan armosta. (Näin pitkä rauhankausi on Suomen historiassa melko harvinainen. Ehkä vain 1800-luvulla Suomen ollessa osa Venäjän suurruhtinaskuntaa elettiin vielä pitempää rauhankautta.) Lisäksi Jumala on armossaan antanut Suomen kehittyä ns. kehittyneeksi hyvinvointiyhteiskunnaksi, jossa 1) on turvallista elää ja vallitsee vapaus (sananvapaus, uskonnonvapaus, elinkeinovapaus jne.) ja demokratia,  2) kukaan ei kuole nälkään ja jossa on alhainen imeväiskuolleisuus,  3) kaikki pääsevät kouluun ilmaiseksi ja kirjastot ovat kaikkien ulottuvilla, 4)  lähes kaikki ovat lukutaitoisia, 5) naisilla on samat oikeudet kuin miehillä, 6) korruptiota on maailman maista vähiten ja esimerkiksi poliisin tai lääkäreihin voi luottaa, 7)  ilma on ja vesi on puhdasta ja jälkimmäistä on yllin kyllin, 8) ihmisillä on korkea elinajanodote.

Koko satavuotinen itsenäisyytemme ja kaikki mitä meillä nyt on, on yksinomaan Jumalan armoa ja hänelle yksin kuuluu kunnia tästä kaikesta!

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

 

***

https://

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Aivan uskomatonta, oletko ihan tosissasi. Näiden asioiden kanssa Jumalalla ei ole osaa eikä arpaa. Ja miten voisi ollakkaan, kun Jumalaa ei ole edes olemassakaan.
Vielä kerran, oletko ihan vakavalla naamalla tuota mieltä.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Ei ole sattumaa, että Suomen lipuksi tuli siniristi.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Lipun muoto noudattaa pohjoismaista tyyliä. Kaikkien pohjoismaiden lipuissa on risti. Niitä ei ole Jumala suunnitellut.

Käyttäjän JuhaParviainen11 kuva
Juha Parviainen

Satuolennoilla ei ole mitään tekemistä Suomen itsenäisyyden kanssa!

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Hyvää Suomen itsenäisyyspäivää!

Käyttäjän EliasRantanen kuva
Elias Rantanen

Kiitos ja Kunnia Jumalalle Suomen itsenäisyydetä! Hyvää itsenäisyyspäivää!

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Kyllä siinä kiitos ja kunnia menee väärään osoitteeseen. On todella halventavaa veteraaneja kohtaan, jotka ovat itsenäisyydemme lunastaneet. Hyvin vastenmielinen kommentti.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Näin on, kuten blogisti kirjoittaa. Tämän vuoksi kirkossa käynti Itsenäisyyspäivänä on minulle erittäin tärkeä asia.

Löysin kesällä 2016 antikvariaatista erittäin mielenkiintoisen kirjan nimeltä ”Tuntematon suomalainen sotilas”.
Kirja on koottu Talvisodan aikaisista rintamasotilaiden kirjeistä. Käsikirjoituksessa oli noin 4000 kirjettä. Lotta Svärd järjestö kokosi kirjeet kirjaksi ja se julkaistiin vuonna 1941. Fanni Luukkosen esipuhe on päivätty 6.11.1941. Kirjan kirjeissä tulee selkeästi esille Luojan olemassaolo. Kirjan luettuaan ei voi tulla muuhun kuin siihen johtopäätökseen, että takana on ollut Korkeampi voima suomalaisen rintamasotilaan apuna.

Tässä pari näytettä rintamasotilaiden kirjeistä:

”Teltassa 27.1.1940 --- Nythän pojat näkivät täällä semmoisen Rauhanenkelin, joka suojelee siivillään meitä puolustaessamme omaa rakasta isänmaatamme. Olihan silloin maailmansodan aikana myös samanlainen näky taivaalla ja sehän suojeli Ranskan armeijan voittoon” (sivu 36).

”12.2.1940 --- Tässä sodassa tapahtuu paljon ihmeellisiä asioita. Kannaksella kertovat nähdyn enkelin. Enkeli oli seissyt suomalaisten ja ryssän linjojen välillä, selkä Suomeen päin, kädet ja siivet leväällä. Tämän oli nähnyt 600 suomalaista miestä ja sitä kerrotaan totena” (sivu 38).

Mitä Talvisodan pakkasiin tulee, niin Karjalan kannaksella oli 3. Rajakomppanian sotapäiväkirjojen mukaan kolme kovaa pakkaskautta. Niistä ilmenee, että 16.1.1940 oli illalla pakkasta -39ºC ja seuraavana aamuna 17.1. oli -40ºC. Näiden päivien molemmin puolin mittarissa oli yli -30ºC. Kovan pakkasen kausi kesti noin viikon. Toinen kovan pakkasen kausi oli 7.2. – 11.2.1940, jolloin maksimissaan oli pakkasta -36ºC ja kolmas 17.2. – 20.2.1940, jolloin maksimissaan oli pakkasta -37ºC. Nämä siis 3. Rajakomppanian/3.Erillisen komppanian alueella. Isäni ja hänen kaksi veljeään taistelivat tässä komppaniassa.

Kovat pakkaset heikensivät merkittävällä tavalla itänaapurin hyökkäyskykyä Talvisodan aikana.

Käyttäjän JuhaParviainen11 kuva
Juha Parviainen

Poikkeukselliset olosuhteet vaativat poikkeuksellisia toimia. Joukoillehan jaettiin mm. huumeita (muistaakseni esim Pervitin yms). Varmasti näkyi enkeleitä. Ja vaaleanpunaisia elefantteja ... Säälittää mitä kaikkea joukkomme saivatkaan kestää!

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Koska asia on ajankohtainen, voisi lisäksi mainita, että Jumalan ansiosta myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ja heidän perheissään elävien lasten oikeudet on 100-vuotiaassa Suomessa saatu lähes samanvertaisiksi monien läntisten hyvinvointivaltioiden kanssa.

Hyvää itsenäisyyspäivää blogistille ja kaikille muille!

Toimituksen poiminnat