veikkamattila1 The battleline between good and evil runs through the heart of every man.

Egyptissä kristittyjä tyttöjä kaapataan, raiskataan ja pakotetaan naimisiin

15-vuotias Amira Hafez ja hänen äitinsä menivät kirkkoon Egyptissä. Hafez lähti pikaisesti kauppaan tämän jälkeen, mutta ei koskaan palannut. Kun hänen vanhempansa tekivät rikosilmoituksen poliisille, he olivat varmoja, ketä poliisin pitäisi kuulustella: Yasser Mahmoudia, egyptiläistä sotilasta, joka päivittäin vartioi asemapisteellä heidän kirkkoansa. Vanhemmat sanoivat, että Mahmoud oli kävellyt kristilliseen kauppaan, jossa Hafez oli töissä ja tunnustanut rakkautensa hänelle. Siitä viisi kuukautta myöhemmin, toinen muslimimies tuli kauppaan ja yritti kaapata hänet. Hänen naapurinsa kuitenkin estivät kaappausyrityksen.

Hafezin vanhemmat tiesivät, että Mahmoud eli kodissaan vanhempiensa kanssa ja vieraili siellä Hafezin katoamisen jälkeen. Mahmoudin vanhemmat sanoivat, etteivät he olleet nähneet häntä enää kaappauksen ajankohdasta lähtien. Kaapatun tytön vanhemmat uskovat, että poliisi ei edes halua tutkia heidän tyttärensä kaappausta.

Toisessa tapauksessa kaksi moottoripyöräilijää kaappasi nuoren tytön hänen isänsä silmien edestä. Viikkoa myöhemmin hänen isänsä sai huomata, että hänen syntymätodistuksensa oli muutettu ja siitä näkyi, että hänen tyttönsä nimi oli muutettu, ja hänet oli nyt rekisteröity muslimiksi.

Amerikkalaisen Christian Solidarity International-järjestön vuonna 2012 tekemän tutkimuksen mukaan vuosien 2007-2012 aikana on esiintynyt ainakin 550 tapausta, joissa egyptiläinen, kristitty tyttö tai nainen on kaapattu yhteisöstään ja pakotettu kääntymään muslimiksi ja avioitumaan muslimin kanssa. Lisäksi moniin näistä tapauksista liittyy orjuuttamista, väkivaltaa, raiskaamista ja ihmiskauppaa.

Kaapatut tytöt, jotka onnistuvat pakenemaan, kohtaavat uusia ongelmia: Islamista palaaminen kristityksi tekee henkilöstä ”luopion” muslimien silmissä. Se saattaa tytön selkeäksi murhayritysten kohteeksi, koska islamilaisen lain mukaan islamista luopumisen rangaistus on kuolema. Lisäksi islamilaisen lain tähden Egyptin hallitus ei salli islamiin kääntymään pakotettujen tyttöjen muuttaa heidän henkilötodistukseensa rekisteröityä uskontoa takaisin kristinuskoon.

Tämä tekee tytön toipumisprosessin huomattavan vaikeammaksi ja vaikeuttaa hänen palaamistaan kristittyjen yhteisöön. Se myös estää uhria saamasta yksityisyyttä, sillä minne tahansa hän menee, hänen täytyy uudelleen kohdata traumaattiset kokemuksensa selittämällä tarinansa kenelle tahansa, joka havaitsee hänen rekisteröityneen muslimiksi.

Kun Egyptin perustuslain luonut ryhmä kokoontui vuonna 2012 harkitsemaan perustuslakiin mukaan artiklaa, joka tekisi laittomaksi orjuuden, pakkotyövoiman käytön ja naisten ja lasten ihmiskaupan, Muhammad Saad Gawish ja Yunis Makhiyun, kaksi Salafistisen puolueen edustajaa, totesi ihmiskauppaa koskevat lait turhiksi, koska ”sellaista ei tapahdu Egyptissä.”

Salafistisen puolueen edustajien kohdalla on kuitenkin hyvä tietää, että salafismin harjoittajat pyrkivät seuraamaan profeetta Muhammadin ja heidän toveriensa esimerkkiä mahdollisimman tarkasti. Koska profeetta Muhammad ja hänen toverinsa omistivat ja myivät vääräuskoisia orjia, ovat salafistit mukana kristittyjen naisten ja lasten kaappauksissa, orjuuttamisissa ja kaupassa Egyptissä. Tämä seikka onkin ymmärrettävästi heidän kommenttiensa taustalla.
 

Voit auttaa levittämään tietoa satojen ellei tuhansien egyptiläisten kristittyjen tyttöjen ja naisten kohtalosta jakamalla tätä kirjoitusta.

Lähteet:

https://clarionproject.org/christian-girls-egypt-kidnapped-raped-converted/

https://clarionproject.org/kidnapping-rape-egyptian-coptic-christian-girls-record-high-9/

https://www.gatestoneinstitute.org/3744/egypt-christian-children

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Mika Sarivaara-Satta

Meillä valtionkirkossa ei ole kristityille tilaa, mutta muslimeille on tarvittaessa vaikka yötä päivää.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Kuka vielä muistaa siitä, kun kirkko yritti suojella n. 10 vuota sitten egyptiläistä (kristittyä) isoäitiä, joka oli saanut käännytyspäätöksen?

Se oli vähän niin kuin esimakua nykytilanteeseen, jossa vain harvat ja rohkeat uskaltavat asettautua poikkiteloin kun ihmiisä palautetaan pakolla (sisällissotia) käyviin maihin valtiovallan toimesta.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Myanmarissa taas vainotaan muslimeja. Toisen maailmansodan aikana puolestaan juutalaiset olivat vainon kohteena.

Koska ihmiskunta herää?

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Uskontojen sisäisillä ja välisillä hirmuteoilla ja rankoilla ihmisoikeusloukkauksilla, ei taida enää olla uutisarvoa. Sijaiskärsijät ovat lainsuojattoman asemassa.

Olin 80 - luvulla vieraisilla Egyptissä kuukaudenpäivät, enkä osannut pelätä kaappauksia. Suomeen tullesani Töölössä, kaksi valkoisiin arabialaisittain kauhtanoihin ja päähineisiin pukeutunutta miestä, viittoili kadun toiselta puolella tulemaan autoonsa. En edelleenkään osannut pelätä. Toinen mies lähti kuitenkin tulemaan yli kadun ja livahdin viereiseen liikkeeseen.

Vasta myöhemmin sain kuulla salaperäisesti kadonneista nuorista naisista.

Väinö Hirvelä

Eivät ole tarpeeksi ruskeita ja oppressoituja. ei jatkoon. Kysy vaikka Sipilältä. Ei antaisi taloaan.

Toimituksen poiminnat