veikkamattila1 The battleline between good and evil runs through the heart of every man.

Pastorille elinkautinen vankeusrangaistus profeetta Muhammadin pilkasta

Pakistanilainen 51-vuotias pastori Zafar Bhatti on tuomittu elinkautiseen vankeusrangaistukseen profeetta Muhammadin pilkasta. Tuomion taustalla on Pakistanissa käytössä oleva pahamaineinen Jumalanpilkkalaki, joka kuuluu osana rikoslakiin. Rikoslain Jumalanpilkkalain alaosion mukaan se, joka loukkaa tai häpäisee profeetta Muhammadin nimeä tai kunniaa, voidaan tuomita kuolemaan tai elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Zafar Bhattin tapaus alkoi siitä, että hänen maakunnassaan toimivat muslimit esittivät syytöksiä siitä, että pastori oli lähettänyt profeetta Muhammadia pilkkaavia tekstiviestejä kännykällään. Pakistanin poliisi pidätti Zafar Bhattin ja panit hänet heinäkuussa 2012 vankilaan odottamaan oikeudenkäyntiä. Maaliskuussa 2013 Zafar Bhatti yritettiin salamurhata myrkyttämällä, mikä aiheutti hänelle verenvuotoa nenän ja suun kautta ja jätti hänen terveytensä kriittiseen tilaan joiksikin päiviksi. Vuorostaan syyskuussa 2014 hänen vankilaansa hyökkäsi fanaattinen muslimi, joka halusi tappaa kaikki profeetta Muhammadin pilkasta syytetyt vangit. Zafar Bhatti sai hädin tuskin paettua salamurhayritystä, kun kyseinen muslimi ampui hänen sellitoveriaan.

Zafar Bhattin vaimon mukaan hänen aviomiestänsä kiusataan vankilassa joka päivä, jopa toisinaan kidutetaan. Lisäksi hän ei ole turvassa niiltä sellitovereiltaan eikä vartijoilta, jotka muslimeina haluavat pahoinpidellä häntä. Näistä syistä hänen vaimonsa pelkää joka päivä saavansa sanan aviomiehensä kuolemasta ja tämä murhe saa hänet vanhenemaan ennen aikojaan.

Zafar Bhattin oikeudenkäynnissä toukokuussa 2017 hänet tuomittiin syylliseksi profeetta Muhammadin pilkkaan ja siten elinkautiseen vankeusrangaistukseen, vaikka profeetta Muhammadia herjanneet viestit oli lähetetty jonkun toisen nimiin rekisteröidystä kännykästä. Zafar Bhatin vaimon mukaan syytökset hänen miestään kohtaan olivat tekaistut vain sen tähden, että monet muslimit hänen maakunnassaan vihasivat sitä, kuinka nopeasti Zafar Bhatin kirkon jäsenmäärä kasvoi. Esittämällä valheellisia syytöksiä pastoria vastaan nämä muslimit yrittävät vaikeuttaa hänen toimintaansa, mikä ei ole kuitenkaan estänyt hänen kirkkonsa jäsenmäärän kasvua.

Zafar Bhatin ja muissa tapauksissa lisäongelmia syytetyille kristityille aiheuttaa se, että Pakistanin sharia-pohjaisissa tuomioistuimissa kristityn sanalla tai todistuksella ei katsota olevan samaa arvoa kuin muslimin. Lisäksi valheellisia tai perättömiä syytöksiä esittäneitä muslimeita ei juuri koskaan rangaista. Niin ikään sadat tuhannet, elleivät jopa miljoonat pakistanilaiset muslimit haluavat tappaa profeetta Muhammadin pilkasta syytetyt kristityt (ja myös muslimit), koska he uskovat näin varmistavansa pääsyn Islamissa luvattuun paratiisiin. Tämä on syy siihen, miksi syytetyt kristityt ovat hengenvaarassa myös vankiloissa ja miksi heitä yritetään salamurhata niissä.

Zafar Bhattin vaimo pyytääkin kristittyjä ympäri maailmaa rukoilemaan hänen aviomiehensä puolesta ja pyytämään maansa hallituksia auttamaan Bhattia (eli painostamaan Pakistanin valtiota asiassa.) Lisäksi voit suomalaisena levittää tietoa Zafar Bhatin vaikeasta tilanteesta jakamalla tätä kirjoitusta sosiaalisessa mediassa.

Lähteet:

http://www.britishpakistanichristians.org/blog/51-year-old-pastor-given-life-imprisonment-for-alleged-blasphemous-text-message
http://www.breitbart.com/national-security/2017/05/09/pakistan-sentences...
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Suomessa profeetta Muhammadia kritisoivasta kirjoittelusta selviää vielä toistaiseksi sakolla.

Pekka Iiskonmaki

Kannattaa olla hyvissä väleissä kaikkien jumalien kanssa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

eli...jos rikkoo lakia,niin joutuu kärsimään?

Petteri Hiienkoski

Olisiko Suomessa aika herätä siihen mitä "valtavirran islam" todellisuudessa tarkoittaa? Valtamediassa levitetään mielestäni vääristeltyä kuvaa asioista. Vakava asia.

Toimituksen poiminnat